Produktioner

Romme Alpin

Presentation

Vi filmar och fotograferar för Romme Alpin ända sedan starten för mer än 30 år sedan. Filmerna på deras hemsida är de filmer som har flest ”klick” bland de vi gör.

Snörapporter

Varje vecka under säsongen görs en ”Snörapport” som informerar om aktuella läget i anläggningen.

Bussfilmer

För att beskriva hur allt fungerar och därmed underlätta för besökerna som kommer med buss körs instruktions film i bussarna innan de anländer. En variant för skolbussarna och en annan för veckoslutsbussarna.

Hammarprodukter

Hammarprodukter AB i Bjursås är en gammal och stadig kund som vi arbetat för i mera än 30 år. De tillverkar skyltar och märksystem med huvudsaklig inriktning på elkraftsindustrin, telesektorn och spårbunden trafik.
Bredden på sortimentet är stort; elskyltar, kompletta märksystem, markeringsstolpar, optoskyltar, sjöfartsskyltar, fågelskydd med mera.

Allt skall presenteras med både stillbilder och film. Här är ett exempel på företagspresentation men vi gör specifika filmer av de flesta av alla deras produkter.
Från det idylliska Bjursås levererar de över hela världen via egna försäljarorganisationer så vissa av filmerna är gjorda på 14 olika språk.

Hinz Försäljnings AB

Ytterligare en mångårig kund är Hinz Försäljnings AB som är  generalagent för PALFINGER som är världsledande på lastbilskranar, skogskranar och lastväxlare. De är sedan 1974 generalagent för PALFINGER i Sverige och startades 1973 av fadern Bertil Hinz och vi har ända sedan dess fotograferat och filmat för dem. Intressant att följa utvecklingen på detta speciella område.

Thenanders Rör

Thenanders Rör säljer och installerar olika sorters värmesystem. Det är många aspekter som de skall informera om och detta gör de m.hj.av film.

Det kan röra sig om bergvärme, sjövärme eller som här jordvärme som installeras i Nås.

RIA

Vi filmar och för ”både slott och koja”
Verkliga ”kojor” fick vi stifta bekanskap med då stödföreningen ”Rias Vänner” ville ha en film som beskriver den behjärtansvärda verksamhet som Ria bedriver. Filmen används t.ex. då Rias Vänner värvar sponsorer.

MWP (Marcus Wallenberg price)

De verkliga ”finrummen” får vi stifta bekanskap med då vi årligen dokumenterar MWP Prize.
MWP (Marcus Wallenberg price) är skogs- och pappersindustrins motsvarighet till Nobelpriset. Forskare från hela världen premieras och håller intressanta föreläsningar som vi dokumenterar för stiftelsens räkning och dessa läggs ut på stiftelsens hemsida för att alla skall kunna ta del av dessa intressanta föredrag. I dessa dokumentationer lägger vi in p/p-bilderna så de är synkade till talarens framförande. Exemplet är segrarens föredrag 2017

Norra Backa med IKEA

Under 2011 – 2014 dokumenterade vi den stora omdaningen av Norra Backa. En kontinuerlig uppföljning av rivningen av befintliga småindustrier, nya vägar och rondeller och uppbyggnaden av hela IKEA-området. Uttalanden av byggare och ansvariga.

Allt resulterade i tre filmer i olika längder.

Motorgeniet Per Gillbrand

Vi har dokumenterat Pers initierade och trevliga genomgång av kolvmotorns historia vilket han illustrerar med sina fungerande modeller av signifikanta motorer. Vi producerade en DVD som även rymmer tre ytterligare filmer där Per bland annat beskriver Merlinmotorn och tillverkningen av modell av Buggati Veyronmotorn.

Ny vägsträckning Mora – Orsa.

Inför förändringar av befintliga genomfartsleder har vi filmat och fotograferat från drönare för att projekterare skall ha underlag för sitt arbete. Då kan man enkelt förflytta sig utefter den befintliga vägen och hela tiden ha räckvidd till drönaren. Nu skulle Trafikverket planera för en ny sträckning av vägen mellan Mora och Orsa. Den nya sträckningen gick delvis långt på sidan av befintlig väg så man kunde inte se från och orientera sig i förhållande till befintlig väg. De områden som skulle filmas och fotograferas från drönaren skulle förstås var exakt utefter den nya sträckningen. Vi fick då plotta in waypoints på Google Maps utefter vilka drönaren skulle flyga. Vid varje waypoint angavs flyghöjd, kurvradie och fotoriktning. Sedan var det bara att låta drönaren utföra uppdraget vilket gjordes med stor exakthet. Vi kunde förflytta oss till ”målet” och lugnt vänta in drönaren efter väl förrättat värv. Och efter följande efterarbete fanns massor av film och stillbilder av hela sträckningen. Här visas en kort sekvens av sträckan.

Dokumentation av Outokumpus valsverk i Långshyttan inför nedmontering och flytt till Vietnam.

Outokumpu hade lagt ner sitt valsverk i Långshyttan och sålt hela maskinparken till Vietnamn. Fyra valslinjer med kringutrustning skulle monteras ner och fraktas i containrar till Vietnam för att där monteras upp igen. Den längsta linjen var 245 m lång och den högsta var 45 m hög. Alltså en väldigt stor mängd utrustning som skulle märkas upp, monteras ner och på bästa sätt monteras upp igen i Vietnam. Vi fick uppdraget att dokumentara det hela med 360-graders noder som man kunde hoppa emellan längs med och inuti alla verken. Det blev som mest 200 noder för en av linjerna och vi kompletterade redovisningen genom att koppla ritning av respektive linje till panoramabilderna så att man ser på ritningen i vilken nod man befinner sig och man kan också gå från ritnignen och markera en nod så hoppar man till den panoramavyn.

Se exempel

Outokumpu 700

360 objekt foto

Vid vanligt panoramafoto står man i en centrumpunkt och ”tittar sig runt om i 360 grader.” Om man istället ser mot objektet från hela 360-gradersvarvet kan man lägga ihop detta och ”vrida” på objektet så att man ser det från alla olika sidor. Detta kan vara bra när det är ett objekt som är lite komplicerat så att en vy inte beskriver riktigt hur objektet är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *